Työterveys siirtyy Mehiläiselle 1.11.2024

12.06.2024

Uutisen kuva

Kuvitus: Rakastaja Robert

Kaupunki kilpailutti työterveystoimijan, ja uusi työterveyskumppanimme on Mehiläinen. Työterveyspalveluidemme siirtyminen Mehiläiselle tapahtuu 1.11.2024.

– Muutoksella haluamme parantaa henkilöstömme hyvinvointia ja työterveyspalvelun saatavuutta sekä tukea työkykyä mahdollisimman suunnitelmallisesti ja tuloksekkaasti. Haluamme varmistaa, että henkilöstömme saa laadukkaita ja entistä monipuolisempia työterveyspalveluita sekä nykyaikaisia työkaluja hyvinvoinnin tueksi, sanoo henkilöstöjohtaja Petri Lumijärvi.

Kesälomakauden jälkeen on tarjolla lisää tietoa työterveyssopimuksesta ja sopimukseen kuuluvista palveluista sekä aiheeseen liittyviä koulutuksia koko henkilöstölle ja esihenkilöille.

Valtakunnallinen toimipisteverkosto

Mehiläinen on Suomen suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalveluiden toimija. Mehiläinen tarjoaa modernit työterveyden ja työhyvinvoinnin palvelut henkilöstölle, työyhteisölle ja johtamisen tueksi.

Mehiläisen myötä työterveyspalvelujemme saavutettavuus paranee, kun Mehiläisen valtakunnallinen toimipisteverkosto avautuu käyttöömme. Käytettävissä olevat digitaaliset palvelut paranevat ja ne ovat auki 24/7. Mehiläinen tarjoaa myös esihenkilöillemme uudenlaisia työkaluja työkykyjohtamiseen.

– Olemme erittäin iloisia alkavasta yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa ja kiitämme saamastamme luottamuksesta. Työssä jaksaminen, parempi työkykyisyys työuran aikana sekä työurien pidentäminen ovat tärkeitä tavoitteita koko yhteiskunnan tasolla. Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, ja haluamme yhdessä kaupungin kanssa edistää näitä tavoitteita alkavan yhteistyön kautta, toteaa Mehiläisen Työelämäpalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Miettinen.

Tällä hetkellä Helsingin kaupungin noin 37 500 työntekijän työterveyshuollosta vastaa Työterveys Helsinki. Siirtymän yhteydessä Työterveys Helsingin työntekijät siirtyvät Mehiläiselle vanhoina työntekijöinä. Työterveys Helsinki palvelee henkilöstöämme siirtymään saakka.

– Viestimme työterveyden siirtymisen tarkemmasta aikataulusta ja Mehiläisen meille tarjoamista palveluista ja toimintatavoista kaupungin sisäisissä kanavissa vuoden aikana. Kaupunkitasoisesti vastaamme myös toimialojen työterveysyhteistyön alun tukemisesta sekä esihenkilöiden ja HR:n muutosvalmennuksesta. Yhdessä toimialojen ja liikelaitoksen HR-toimijoiden kanssa tavoittelemme sujuvaa siirtymää loppuvuonna 2024, sanoo kehittämispäällikkö Suvi Kuosmanen.

Kaupunginvaltuusto päätti työterveyden kilpailutuksen aloittamisesta kesäkuussa 2022. Kansliapäällikkö Jukka-Pekka Ujula on tehnyt asiasta hankintapäätöksen 18. huhtikuuta.

Voit seurata työterveyden uudistusta kaupungin intrasivuilla.

Uutiskirjeen uusimmat jutut: