Kaskon ketterät kehittävät kasvatusta ja koulutusta Helsingissä

16.05.2018

Uutisen kuva

Helsingin uusi osallisuusmalli haastaa tekemään entistä enemmän yhdessä. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla − josta kaupungin sisällä käytetään lyhennettä Kasko − tähän yhdessä tekemisen ja kehittämisen haasteeseen on jo tartuttu. 

Kaskon ketterät ovat kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisia, jotka haluavat olla mukana kehittämässä toimialan palveluja omien kokemustensa pohjalta.

Verkostoon kuuluu kymmeniä lastentarhanopettajia, opettajia, lehtoreita, iltapäivätoiminnanohjaajia, koulu- ja opintosihteereitä, kuraattoreita ja psykologeja. Heidän kauttaan verkostoon kuuluu myös satoja lapsia, oppilaita ja opiskelijoita.


Yhdessä parempia palveluja

Kaskon ketterien toiminta käynnistyi huhtikuussa.  Vuorovaikutusasiantuntija Elina Kesäniemi viestintäpalveluista valmistelee hallinnolle ohjetta verkoston osaamisen hyödyntämistä varten.

– Tavoitteena on kehittää paremmin toimivia palveluja. Ketteriä voi osallistaa mukaan yksittäisiin yhteiskehittämisen työpajoihin tai laajempiin prosesseihin. He voivat myös kokeilla työpajoissa syntyviä toimintamalleja omassa työssään. Heitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös erilaisten nettisivujen, sähköisten palveluiden ja sovellusten testaamisessa. 

Kehittyvä verkosto

Vaikka verkosto on vasta aloittamassa toimintaansa, ajatuksia sen kehittämiseksi on jo.

– Halusimme lähteä liikkeelle henkilöstömme ja oppijoiden kanssa. Tulevaisuudessa Kaskon ketterissä voisi olla mukana myös huoltajia ja erilaisia sidosryhmiämme. Jo nyt verkosto on herättänyt kiinnostusta esimerkiksi kolmannen sektorin kentällä, Kesäniemi kertoo.

Kaskolainen: Haluatko mukaan Kaskon Ketteriin tai lisätietoja toiminnasta? Ole yhteydessä: Vuorovaikutusasiantuntija Elina Kesäniemi, elina.kesaniemi@hel.fi

Lue lisää osallisuudesta ja Helsingin uudesta osallisuusmallista