Hetipurku: henkistä ensiapua työpaikalla

27.02.2024

Uutisen kuva

Kuva: Juho Kuva

Työtehtävissä voi kohdata ennalta arvaamattomia tilanteita, kuten aggressiivisia asiakkaita, jotka vaikuttavat mielen hyvinvointiin alentavasti. Älä jää yksin – ota asia puheeksi esihenkilösi kanssa ja tarvittaessa keskustele hetipurkajaksi kouluttautuneen kollegasi kanssa.

Kouluttaudu hetipurkajaksi

Hetipurku tarkoittaa työpaikan omaa henkistä ensiapua uhka- ja väkivaltatilanteiden tai muiden ei-toivottujen tilanteiden jälkeen. Tavoitteena on auttaa keskustelun keinoin uhkatilanteen kokenutta käsittelemään tapahtunutta siten, ettei asia jää turhaan kuormittamaan mieltä.

Hetipurku-koulutuksessa opitaan konkreettinen malli työpaikan henkisen ensiavun keskusteluun. Keskustelurunko toimii uhka- ja väkivaltatilanteiden sekä muiden ei-toivottujen tilanteiden purkamisessa kollegoiden kesken.

Löydät Onni-koulutuskalenterista Hetipurku-koulutukset, joissa on muutama vapaa paikka. Även på svenska! Uusia koulutuksia lisätään Onniin kevään aikana.

Kertauskurssi koulutuksen aikaisemmin käyneille

Koulutetuille hetipurkajille järjestetään kertauskurssi 19. huhtikuuta.

Jos Hetipurku-koulutuksestasi on jo aikaa, pääset nyt kertaamaan oppeja ja vahvistamaan hetipurku-osaamistasi kertauskurssilla. Saat myös vinkkejä hetipurun käytännön toteutukseen. Tule kertaamaan perusasiat ja rakentamaan hyvät hetipurku-käytännöt omaan työyhteisöösi!

Etsi Onni-koulutuskalenterista hakusanalla “hetipurku”.

MAPA on haastavien tilanteiden ennaltaehkäisyyn

Koulutuksessa opit, kuinka tukea myönteistä käytöstä ja ennaltaehkäistä haastavia tilanteita sekä miten ohjata ja rajoittaa oppijaa turvallisesti. Keväällä koulutustarjonnassa on MAPA-ryhmiä Kaskon henkilöstölle. MAPA järjestetään lähikoulutuksina. Muutama paikka jäljellä, ilmoittaudu nopeasti.

Etsi Onni-koulutuskalenterista hakusanalla “mapa”.

Lisätietoja: Satu Wahlman satu.wahlman@hel.fi