Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa 20.–24.11.

16.11.2023

Uutisen kuva

Kuva: Laura Dove/ Helsinki Partners

Lapsen oikeuksien viikkoon voi osallistua kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Verkosta löytyy materiaaleja, joita voit käyttää hyödyksesi suunnitellessasi lapsen oikeuksien viikolle ohjelmaa.  

På svenska: Veckan för barnets rättigheter

Teemaviikon tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Muista myös lasten oikeuksiin liittyvät koulutukset, joista voit lukea intran uutisesta

Lasten oikeudet ovat yhteinen asiamme!

Ota lapset mukaan töihin 24.11. 

Lapset mukaan töihin -päivää vietetään koko maassa perjantaina 24. marraskuuta. Kaupunki työnantajana kannustaa työyhteisöjä osallistumaan päivän viettoon omalle työpaikalle sopivalla tavalla. 

Monelle lapselle ei ole tuttua, mitä vanhempi, läheinen aikuinen, isovanhempi tai isosisarus tekee työkseen. Läheisen aikuisen kautta lapsi voi kuitenkin saada arvokasta tietoa työnteosta omaa tulevaisuuttaan varten. Lyhytkin vierailu työpaikalle tai työpaikan esittely etäyhteydellä lapsen päiväkotiin tai kouluun voi olla lapselle tärkeä kokemus. 

Päivään voi osallistua myös etänä

Jos työyhteisö haluaa järjestää ohjelmaa lapsille perjantaina 24.11., ideoita suunnitteluun ja käytännön toteutukseen saat lapsiasiainvaltuutetun Lapset mukaan töihin -sivulta

Kaupungin työpaikoilla järjestettäviin teemapäivän tapahtumiin voi ottaa mukaan lapsen, lapsenlapsen tai muuten itselle läheisen lapsen. Lapset ovat päivän ajan heidät työpaikalle tuoneen aikuisen vastuulla. 

Kaikille työpaikoille ei ole mahdollista ottaa lasta mukaan työn tai työpaikan luonteen vuoksi. Kaupungin intran uutisessa annetaan vinkkejä Lapset mukaan töihin -päivän viettoon myös erilaisella tavalla.