Työväenopistossa tulevaisuuden taikaa ja arkea antiikin Roomassa

18.01.2024

Uutisen kuva

Helsingin työväenopisto tarjoaa tuhansia kursseja, luentoja ja tapahtumia. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Bongaa yksittäinen kiinnostava aihe – tai kuuntele koko luentosarja. Tammikuussa opistoista ja kirjastoista noudettava tapahtumaesite tarjoaa lisätietoja koko tarjonnasta.

Vuosittain järjestetään yli 5400 kurssia ja satoja luentoja. Aihepiireinä ovat filosofia ja psykologia, historia ja yhteiskunta, kasvatus ja oppiminen, kielet, kirjallisuus, kulttuurintuntemus, kuvataide, elokuva ja taidehistoria, käsityö, luonnontieteet, luonto, ympäristö ja retkeily, media, musiikki, sukututkimus, tanssi, terveys ja hyvinvointi sekä tietotekniikka.

Tammikuussa ilmestynyt tapahtuma- ja luentoesite tarjoaa kattavan yhteenvedon työväenopistojen yli 300 ilmaisesta tapahtumasta ja luennosta. Haluamme tuoda esiin, mitä kaikkea Helsingin työväenopistolla ja Arbiksella on tarjottavanaan, ja tehdä kiinnostavien sisältöjen löytämisestä entistä helpompaa.

Ajassa kiinni

Kaikkea maan ja taivaan väliltä. Näin luonnehtii tiimivastaava Pia Castrén-Aaltonen työviksen tarjontaa. 1990-luvulta lähtien Helsingin työväenopistossa työskennellyt Castrén-Aaltonen on eräs niistä, jotka suunnittelevat työväenopiston luentosarjoja ja kursseja.

"Laajasta tarjonnastamme löytyy jokaiselle jotakin, on sitten kiinnostunut maailman kulttuureista, oman suvun historiasta tai uuden kielen opiskelusta. Luennoillamme voi perehtyä arkeen antiikin Roomassa tai kurkistaa tulevaisuuteen."

Castrén-Aaltonen on yhdessä muun suunnittelutiimin kanssa alati hereillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu.

"Seuraamme aikaamme ja tarjoamme näkökulmia kiinnostaviin ilmiöihin."

Viime aikoina esimerkiksi ilmastokriisi ja ekologinen jälleenrakennus ovat olleet esillä. Syksyn luennoilla käsiteltiin myös esimerkiksi sodan syitä ja rauhan ehtoja sekä Euroopan juutalaisten historiaa keskiajalta nykypäivään.

"Luennoitsijat ovat oman alansa erityisasiantuntijoita esimerkiksi yliopistomaailmasta."

Teksti: Eveliina Lauhio