Työmatkaetu siirtyi Epassiin: Etu on nyt entistä suurempi

18.01.2023

Uutisen kuva

Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupunki tarjoaa työntekijöilleen rahallista tukea joukkoliikenteen matkalippujen hankkimiseen asunnon ja työpaikan välille. Vuoden 2023 työsuhdematkalippuedun arvo on enintään 240 euroa, kun aiemmin se on ollut 160 euroa. Edun voi käyttää HSL:n, VR:n tai Matkahuollon lippuihin. 

Epassin työmatkaetu kuuluu kaikille kaupungin työntekijöille, joiden palvelussuhde kestää yhtäjaksoisesti yli 30 kalenteripäivää. Yhtäjaksoiseksi katsotaan palvelussuhde, jossa on enintään kolmen kalenteripäivän katko. Palvelussuhteen on oltava voimassa edun lataushetkellä ja edun kriteerien täytyttävä.

Saat edun sähköisenä Epassiin tammikuussa 2023, mikäli kuulut edun piiriin. Etua ei tarvitse erikseen hakea. Jos olet jo aktivoinut Epassin liikunta- ja kulttuuriedun käyttöön, saat työsuhdematkalippuedun suoraan sovellukseen, kun edun jako alkaa. Edun suuruus näkyy Epassi-sovelluksen Saldot-välilehdellä Työmatka-kohdassa.

Voimassa vuoden loppuun asti

Edun käyttöaikaa on vuoden 2023 loppuun asti tai palvelussuhteen keston ajan. Etu on käytettävissä haluamallasi tavalla: useassa osassa tai koko summa kerralla. Edun saldo nollataan palvelussuhteen tai kalenterivuoden päättyessä.

Huomioi, että sinulla voi olla vain yksi etu kerrallaan käytössä, eli samalle ajanjaksolle ei voi saada asiointilippua tai rahallista tukea polkupyörän hankkimista varten (polkupyöräetu). Jos olet aikeissa hakea esimerkiksi kesällä tukea polkupyörään, jätä saamasi työsuhdematkalippuedun saldo käyttämättä.

Mikäli olet uusi edun piiriin tuleva tai et ole aktivoinut vielä Epassi-tiliäsi, löydät edun aktivointilinkin työsähköpostistasi osoitteesta noreply@epassi.com otsikolla Tervetuloa Epassin käyttäjäksi!

Edun aktivoimisen jälkeen voit ladata Epassin mobiilisovelluksen ja käyttää etua älypuhelimella. Jos käytössäsi ei ole älypuhelinta, voit tehdä maksuja puhelinnumerolla.

Lisätietoja työmatkaedusta intrassa