Toimialajohtaja: "Henkilöstömme osaaminen on tärkeää koko kaupungin menestymiselle"

24.05.2023

Uutisen kuva

Kuva ja video: Tuomas Hakkarainen

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas vieraili toukokuussa Pikku Huopalahden ala-asteella tutustumassa koulun toimintaan ja henkilökuntaan. Hän lähetti videotervehdyksensä paikan päältä kaikille toimialan työntekijöille.

Katso video:

 

– Uskon, että yhteisellä työllä etenemme parhaiten helsinkiläisten lasten ja nuorten hyväksi. Koulut ja päiväkodit ovat alueiden ensimmäisiä palveluja, joita kaupungissa tarvitaan. Täällä tänään aisti hyvää ammatillista yhteishenkeä ja kansainvälistä tunnelmaa.

Järvenkallas on vieraillut tänä keväänä eri yksiköissä ja lupaa jatkaa käyntejä myös ensi syksynä. Pikku-Huopalahdessa käydyistä keskusteluista voit lukea tarkemmin intran uutisesta.

Hyvä työ on päässyt esiin

Järvenkallas toteaa videolla olevansa ylpeä siitä, että kasvatus ja koulutus kiinnostavat laajasti. Hän muistelee kevään aktiivista julkista keskustelua muun muassa painotetusta opetuksesta, segregaatiosta, varhaiskasvatuksen henkilöstöpulasta ja nuorten hyvinvoinnista. Painotetun opetuksen suhteen hän alleviivaa vielä kerran, ettei muutoksia ole ollut eikä ole valmistelussa.

Toimialalla tehdään työtä nyt ja tulevaisuudessa henkilöstön ja oppijoiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi, Järvenkallas sanoo. Hän iloitsee myös siitä, että Kaskon neljä strategiakärkeä ovat olleet esillä: esimerkiksi lukutaidon vahvistaminen ja tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettaminen Helsingin kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa ovat kiinnostaneet mediaa.

– On ollut ilo seurata, kun henkilöstömme osaamista tuodaan esille. Meidän henkilöstömme osaaminen ja tekeminen on tärkeää koko kaupungin menestymisen kannalta, toimialajohtaja sanoo.

Lopuksi hän kiittää koko kasvatuksen ja koulutuksen henkilöstöä upeasta työstä, yhteisistä onnistumisista ja työkaveruudesta tänä keväänä.

– Toivotan kaikille hyviä kevätjuhlia ja aurinkoisia lomapäiviä, kun loman hetki koittaa!