Siirrettävä kontti tuo uusinta oppimisteknologiaa koulujen ja päiväkotien ulottuville

18.04.2024

Uutisen kuva

Kuva: Vesa Laitinen

Kokeilukontti Tekla on uudenlainen liikkuva oppimisympäristö, jossa oppijat pääsevät käyttämään ja testaamaan erilaisia teknologisia sovelluksia ja laitteita kätevästi oman koulun tai päiväkodin pihalla. 

Teklassa järjestetään työpajoja, joissa kokeillaan ja käytetään esimerkiksi äänimattoa, Lego-robotteja ja interaktiivista seinää. Oppijoilla on mahdollisuus testata uusia innovaatioita ja osallistua yritysten tuotekehitysprosesseihin. Koulu tai päiväkoti voi valita ryhmälleen sopivat työpajavaihtoehdot. Kontissa on myös välineitä, joita opettajat voivat lainata luokkiinsa käytettäväksi. 

”Uusia kokemuksia oppilaille ja opettajille”

Kokeilukonttia pääsivät ensimmäisenä käyttämään Sakarinmäen peruskoulun oppilaat ja opettajat, kun kontti parkkeerasi koulun pihalle muutamaksi viikoksi. Opettaja Eija Saavalainen kertoo, että koululla on oltu erittäin innostuneita testaamaan konttia ja hyödyntämään sitä opetuksessa.

– Östersundomissa sijaitsevasta koulustamme on pitkä matka museoihin ja muihin käyntikohteisiin, joten kontti on tarjonnut vaihtelua ja uusia kokemuksia sekä oppilaille että opettajille, Saavalainen iloitsee.

Yksi kontin keskeinen ajatus onkin mahdollistaa tasa-arvoisempaa pääsyä uusimpien teknologioiden, laitteiden ja sovellusten pariin.

– Olemme saaneet kontissa mukavaa ja innostavaa ohjausta. Meille opettajille kontti on tuonut tietoa uusimmista teknologioista ja toiminut siten täydennyskoulutuksena. Esimerkiksi ohjelmointiin on ollut mukava saada tukea ja mallia.

Lue lisää Sakarinmäen peruskoulun oppilaiden ja opettajien kokemuksista uutisestamme:
Siirrettävä kontti tuo uusinta oppimisteknologiaa koulujen ja päiväkotien ulottuville

Vierailukohteita haetaan ensi lukuvuodelle

Ensi lukuvuodelle haetaan vielä sopivia vierailukohteita. Kontti tarvitsee toimiakseen voimavirtalähteen (16A tai 32A) ja sopivan paikan pihalta. Kontin koko on 7 x 3,2 metriä, ja siellä voi olla kerrallaan 12 oppilasta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektiasiantuntija Severi Tonttilaan: severi.tonttila@hel.fi tai 040 647 3645.

Tekla-kokeilukontti on osa Jakamisella viisautta – yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt(JAVIST)-hanketta, joka on Euroopan unionin osarahoittama. Helsingin kaupungin osahanke toteutetaan kaupunginkanslian elinkeino-osaston ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan yhteistyönä.