Opehuone-sivusto on opettajien työkalupakki

11.04.2019

Uutisen kuva

Kuva: Jefunne Gimpel

Opehuone-sivusto on opettajien työkalupakki, johon on koottu helsinkiläiskoulujen opettajille tärkeitä asioita ja linkkejä helposti saataville. Opehuone avautuu opetuksen verkossa selaimen aloitussivuna aluksi osalla kouluista, ja tarkoituksena on laajentaa se myöhemmin kaikkiin kouluihin opetuksen koneiden aloitussivuksi.  

Opehuoneeseen pääsee opetuksen – ja Helsinki1-verkon koneilla (ei matkapuhelimella) osoitteessa http://opehuone.edu.hel.fi.

Jos Opehuoneeseen yrittää päästä ulkoverkosta, käyttäjä ohjautuu helsinkioppii.fi -sivulle.  

Etusivulla on oppimiseen, viestintään ja mediaan liittyviä sekä yleishyödyllisiä linkkejä. Uusimmat tiedotteet nousevat etusivun oikeaan laitaan Tiedotteet ja ohjeet -sivulta, jonne on koottu kaikki tiedotteet ja erilaisia ohjeita, mm. ohjeet koulun verkkosivujen päivittäjille. Lisäksi etusivun yläosassa on pikatiedotepalkki, johon nousee mm. häiriötiedotteita, mutta myös myönteisiä nopeasti tiedotettavia asioita.

Koulutus-osiossa on ajankohtaista tietoa henkilöstölle järjestettävistä koulutuksista. Sivustolta löytyy kootusti tulevat sisäiset koulutukset, sekä tietoa ulkoisista koulutusmahdollisuuksista. Koulutus-sivusto on luotu helpottamaan koulutuksien löytämistä ja niistä tiedottamista, koulutuksiin ilmoittaudutaan edelleen koulutuskalenterin kautta. Sivustolta löytyy myös ohjeita koulutuskalenterin käyttöön sekä neuvoja kirjautumisongelmiin.

Palvelut-osioon on koottu tuetut ympäristöt ja sovellukset. Täältä löytyvät mm. O365- ja Seppo-linkit tukisivustoineen.

Tuki-osiosta löytyy tietoa Kaskon ICT-tuen palveluista ja tärkeimmät yhteystiedot.

Opehuoneelle perustetaan toimitusneuvosto, johon kutsutaan mukaan myös opettajia.