OmaStadin budjetoinnin äänestystulos selvä: Kaskolle kaksi hanketta toteutettavaksi

18.04.2024

Uutisen kuva

Kuva: Beatrice Bucht

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa tehdä osallistuvaa budjetointia yhdessä asukkaiden kanssa. Helsinki käyttää OmaStadin meneillään olevalla kolmannella kierroksella 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen. Kaikkiaan tähän mennessä on toteutunut tai toteutumassa 119 OmaStadin ehdotusta.

Lähes 42 000 helsinkiläistä äänesti OmaStadissa noin 700 ehdotuksen joukosta suosikkinsa. Äänestysprosentti oli 7,1. OmaStadin kolmannen kierroksen äänestysvaihe päättyi maaliskuussa.

OmaStadissa toteutetaan kaikkiaan 45 hanketta, jotka saivat eniten kaupunkilaisten ääniä. Äänestystulokseen voi tutustua tarkemmin OmaStadin verkkosivuilla.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle tuli äänestyksen myötä kaksi hanketta toteutettavaksi: Laajasalon peruskoulun pihojen ja välituntitoiminnan buustaus ja tunnetaitokoulutusta yläasteikäisille

Mahdollisuus osallistua suunnitteluun

Huhti- ja toukokuussa toteutukseen edenneitä OmaStadi-hankkeita kehitetään yhdessä kaupunkilaisten ja asiantuntijoiden voimin niin verkossa kuin tapahtumissa. Verkossa yhteiskehittäminen on jo alkanut hankkeiden kommentoinnilla ja ideoinnilla OmaStadin sivustolla. Verkkosivuston kommenttikenttien kautta voi osallistua yhteiskehittämiseen sujuvasti, kun se itselle sopii.

Lisäksi Helsingissä järjestetään huhti- ja toukokuussa kolme tapahtumaa, joissa asukkaat ja kaupungin asiantuntijat suunnittelevat yhdessä sitä, miten hankkeet toteutetaan. Työpajoissa keskustellaan yhdessä siitä, miten toteutus onnistuisi parhaiten ja erilaisia mielipiteitä huomioiden. Kaikki hankkeet ovat esillä OmaStadi-tapahtumissa, jolloin niitä voi kommentoida. Lisäksi kaupunki käsittelee tapahtumissa yksityiskohtaisemmin joitakin valikoituja hankkeita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan niin tapahtumiin kuin sivustolla tapahtuvaan yhteiskehittämiseen!