"Olemme oppimisen ammattilaisia" – Toimialajohtaja kannustaa kaskolaisia kehittämään osaamistaan
06.09.2022

Kuva: Riku Ounaslehto
Strategiakauden osaamisen kehittämisen fokusalueilla tuetaan kasvatuksen ja koulutuksen toteuttamista sekä kehitetään toimintaamme pitkällä aikavälillä
Strategiakaudelle on määritelty yhteistyössä toimialajohdon sekä palvelukokonaisuuksien ja hallinnon sekä henkilöstön edustajien kanssa kolme osaamisen kehittämisen fokusaluetta, jotka pohjautuvat työyhteisöjen tarpeisiin. Fokusalueet perustuvat kasvatuksen ja koulutuksen toimialan neljään tärkeään strategiateemaan ja tukevat koulutus 2030 -työtä sekä strategian toteutumista.
– Olemme oppimisen ammattilaisia, ja on tärkeä pitää myös omasta osaamisestamme huolta. Tässä ajassa keskitymme näihin selkeisiin strategisiin painopisteisiin, jotka tukevat perustyötämme ja rauhoittavat koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen arkea”, kannustaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas.
Ensimmäinen fokusalue: perustyö
Ensimmäisessä fokusalueessa keskitymme perustyöhömme ja varmistamme, että kaikki päiväkodit, koulut ja oppilaitokset ovat hyviä. Osaamisen kehittämisessä tämä tarkoittaa pedagogiikkaan, laadukkaaseen johtamiseen, sisäisiin työskentelytapoihin, oppijoiden ja henkilöstön hyvinvointiin sekä lukemisen ja lukutaidon vahvistamiseen liittyvän osaamisen vahvistamista ja jakamista. Johtamisen ja työhyvinvointiosaamisen menetelminä esimerkiksi mentorointia ja työnohjausta vahvistetaan entisestään. Pedagogista osaamista vahvistetaan muun muassa koulutuksilla, webinaareilla sekä kehittäjäopettajien järjestämillä työpajoilla sekä opettajien ja kasvattajien verkostoissa.
Toinen fokusalue: veto- ja pitovoima
Toinen fokusalue on kestävän toiminnan ja palvelujen tuottaminen henkilöstön veto- ja pitovoimaa vahvistamalla. Mahdollistaaksemme tämän kiinnitämme osaamisen kehittämisessä huomiota henkilöstön urapolkuihin ja muuntokoulutukseen sekä kasvun mahdollisuuksiin. Panostamme myös veto- ja pitovoiman johtamiseen, kieliosaamisen vahvistamiseen sekä erilaisten osaamisen kehittämisen toimintatapojen hyödyntämiseen osana arkeamme.
Kolmas fokusalue: kohti tulevaisuutta
Kolmas fokusalue suuntaa katseemme kohti tulevaisuutta; koulutus 2030 visionamme. Koulutus 2030 -työskentelyssä tunnistamme palvelutoimintamme kehittymisessä pitkällä aikavälillä. Koulutus 2030 työskentelyssä tunnistamme toimialamme henkilöstölle keskeisiä osaamisen kehittämisen teemoja palvelutoimintamme kehittymisessä pitkällä aikavälillä, joilla varmistamme tulevaisuuteen hyvää oppimista. Osana koulutus 2030 -visiota rakennamme johtamisen vision, jossa tarkastellaan johtamisen rakenteita sekä luodaan suuntaviivoja sille, millaista johtamista koulutus 2030 meiltä edellyttää.
Osaamisen kehittämisen suunnitelma perustuu fokusalueisiin
Strategiakauden osaamisen kehittämisen fokusalueista luodaan vuosittain toimialatasoinen osaamisen kehittämisen suunnitelma yhteistoiminnassa johdon, henkilöstön edustajien ja henkilöstön kanssa. Vuosittaisissa suunnitelmissa määritellään tarkemmin, mihin teemoihin ja toimenpiteisiin panostamme vuosittain. Toimenpiteitä tarkennetaan ja teemoista käydään keskustelua säännöllisesti vuoden aikana. Ajantasainen koulutustarjonta löytyy Onni-koulutuskalenterista.
Uutiskirjeen uusimmat jutut:
- Tervetuloa viettämään kesää Helsingin leikkipuistoihin!
- Pyöräilykausi on täällä taas: Hyödynnä kaupunkipyöräetu ja polkupyöräetu
- Koillisen varhaiskasvatus järjestää ihastuttavia lukumessuja
- Stadin AO:lle OKKA-sertifikaatti: "Teemme sitoutuneesti työtä kestävän tulevaisuuden eteen"
- Henkilöstömme oma saari Iso Iiluoto houkuttelee virkistymään
- Tunnetko työkaverisi: Ultrajuokseva hyväntekijä
- Helsinginkadun filharmonikot 80 vuotta: Juhlakonsertti toukokuussa
- Se bilderna från Helsingfors första danstävlingar för svenskspråkiga lågstadieelever
- Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri tarjoaa 140 maksutonta opastusta