Koululaisten iltapäivätoimintaan ennätysmäärä hakijoita

14.06.2023

Uutisen kuva

Kuva: Jefunne Gimpel

Ensi lukuvuodelle 2023–2024 saimme 9 300 hakemusta koululaisten iltapäivätoimintaan.

Perusopetusjohtaja Outi Salo kertoo, että hakemuksia iltapäivätoimintaan tuli tänä vuonna ennätysmäärä, 9 300 kappaletta. Eka- ja tokaluokkalaisia on ensi syksynä yhteensä 11 090.

– Hienoa, että näin moni pieni koululainen osallistuu toimintaan. Ohjattu ja mielekäs toiminta turvallisessa ympäristössä koulupäivän jälkeen tukee lapsen hyvinvointia ja sujuvoittaa perheiden arkea, Outi toteaa.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Toiminta pitää sisällään esimerkiksi leikkimistä ja yhdessäoloa kavereiden kanssa, ulkoilua ja liikkumista sekä pieniä retkiä lähiympäristöön.

Tarjoamme iltapäivätoimintapaikkaa hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikka ei järjesty juuri siitä toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta alueen toimintapaikasta. Jos johonkin toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat 1.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

Järjestämme iltapäivätoimintaa noin 250 toimintapaikassa eri puolilla kaupunkia, sekä kouluilla että koulujen läheisyydessä, esimerkiksi leikkipuistoissa ja seurakuntien tiloissa. Iltapäivätoiminta alkaa lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä ja jatkuu lukuvuoden loppuun asti.

Uutiskirjeen uusimmat jutut: