Kevät on täällä – ota kaupunkipyöräetu käyttöösi

18.04.2024

Uutisen kuva

Kuva: Heidi Strömberg / Boksi

Tiesitkö, että voit ottaa käyttöösi kaupunkipyörän henkilöstöetuna? Etu haetaan tällä hetkellä täyttämällä lomake Luukku-järjestelmässä, joka toimii Helsinki1-verkossa. Etu on voimassa kauden 2024 ja koskee jokaista, jolla on kaupungilla vähintään kuukauden mittainen työsuhde. 

Tänä vuonna hakuprosessia on uudistettu, eikä sinun tarvitse enää toimittaa kuittia työnantajalle. Hae etua suoraan hakulomakkeella. Uudistuksen myötä etu on sinulle veroton. Kun haet kaupunkipyöräetua hakulomakkeella, tulorekisteriin menee tieto työmatkaetuudesta – kaupunkipyörä 35 euroa – kalenterivuoden lopussa. 

Kaupunkipyöräetu haetaan Helsinki1-tietokoneella 

Hakulomake on Luukku-järjestelmässä, jonne ei valitettavasti pääse Edu-tietokoneilla, vaan Edu-käyttäjienkin pitää kirjautua Luukku-järjestelmään Helsinki1-koneella. Jos sinulle on epäselvää, mistä löydät Helsinki1-koneen, kysy asiaa esimerkiksi esihenkilöltäsi. Käytä Helsinki1-tunnuksia kirjautuessasi Helsinki1-koneelle, sillä tunnukset on luotu jokaiselle. Salasanan voi tarvittaessa vaihtaa Opehuoneessa olevien ohjeiden avulla

Näin otat kaupunkipyöräedun käyttöösi

Täytä hakulomake Luukku-järjestelmässä, jonka löydät kaupunkiyhteisen intran sivuilta. Valitse vasemmasta laidasta Hakemukset / Kaupunkipyöräetu. Linkki toimii vain Helsinki1-verkkoon kirjautuneena. 

Saat hakulomakkeen täyttämisen jälkeen työsähköpostiisi viestin, joka sisältää kertakäyttöisen henkilökohtaisen koodin HSL:n kaupunkipyörän aktivointiin. Sähköposti tulee noin 15 minuutin kuluessa osoitteesta palvelukeskus.noreply@hel.fi. 

Kaupunkipyöräetukoodi tulee aktivoida käyttöön kahden viikon aikana etukoodin saamisesta HSL:n kaupunkipyöräsivustolla hsl.fi/kaupunkipyorat/helsinki. Tilaa koodi vasta, kun olet aikeissa aktivoida kaupunkipyöräetuuden käyttöösi. Etua ei valitettavasti voi hakea uudestaan. 

Palauta polkupyörä ajoissa paikoilleen. Tunnin ajo kuuluu kausimaksuun, mutta sitä ylittävältä ajalta peritään maksu, josta vastaat itse. Katso ehdot HSL:n sivuilta

Edulla haluamme tuoda liikunnan luonnolliseksi osaksi henkilöstömme jokapäiväistä elämää ja kannustaa ekologiseen matkustamiseen.  

Muistathan pyöräillessä turvallisuuden: pyöräilykypärän käytön, ennakoivan ajotavan ja muiden tiellä liikkujien huomioinnin. 

Hyödynnä laajat etumme

Kaupungin työntekijänä saat käyttöösi laajat henkilöstöetumme, kuten lounasedun, liikunta- ja kulttuuriedun sekä työmatkaedun, henkilöstöliikuntaa ja henkilöstökassan. Lisäksi hyödyt suuren työnantajan mittavasta satsauksesta työelämän laatuun kuten työhyvinvointiin, omaan kehittymiseen ja kouluttautumiseen. Tutustu etuihimme intrassa.