Keilaamista, kirveenheittoa ja kokkikoulua: Työyhteisöt hakivat aktiivisesti virkistysrahaa

24.05.2023

Uutisen kuva

Kuva: Aija Kortesmaa

Kasvatuksen ja koulutuksen työyhteisöt saivat alkuvuodesta hakea ylimääräistä virkistysrahaa yhteiseen tekemiseen osana virkistystoiminnan kokonaisuutta. Koronan jälkeen uudelleen käyttöönotettu ylimääräinen virkistysraha herätti runsasta kiinnostusta ja aktivoi työyhteisöjä ideoimaan yhteistä tekemistä vapaa-ajalle.

Virkistysrahaa oli mahdollista hakea työyhteisön yhteiseen kulttuuri- tai liikunta-aktiviteettiin. Työyhteisöt olivat innovatiivisia, eikä montaa samanlaista aktiviteettia hakemuksista löytynyt.

Keilaaminen ja teatteri suosituimpia

Hakemuksia tuli kaikista palvelukokonaisuuksista, ja aktiviteetit jakautuivat tasaisesti kulttuuriin ja liikuntaan. Suosituimpia yhteisiä tekemisiä olivat keilaaminen ja erilaiset teatteriesitykset. Yksittäisistä palveluntarjoajista Helsingin kaupunginteatteri oli suosituin.

Tämän lisäksi avustusta haettiin muun muassa hohtogolfiin, kokkikouluun, köysikiipeilyyn, curlingiin ja maalauskursseille. Seikkailunhaluisimmat tarttuivat kirveenheittoon. Virkistysrahaa sai yhteensä 153 työyhteisöä.

Rahaa entistä enemmän käytössä

Ylimääräisen virkistysrahan haku on tulossa uudelleen osana virkistystoiminnan kokonaisuutta myös vuonna 2024. Työyhteisöjen kannattaa huomioida, että varsinaista virkistysrahaa on budjetoitu jokaisen yksikön tulostilille vuonna 2023 yhteensä 30 euroa/ vakanssi, ja tämä on 12 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Käytettävissä oleva summa kannattaa pitää mielessä suunnitelmia tehdessä.

Uutiskirjeen uusimmat jutut: