Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto Stadin AO:n koulutusvalikoimaan

22.05.2024

Uutisen kuva

Kuva: Maija Astikainen

Stadin AO:ssa on mahdollista elokuusta 2024 alkaen opiskella kasvatus- ja ohjausalan ammatillista perustutkintoa. Tutkinnosta valmistuu lastenohjaajia varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalalta. Vaihtoehtoisesti voi suuntautua nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

– Koulutus avaa mahdollisuudet maailman tärkeimpään työhön, jossa pääsee rakentamaan lasten ja perheiden kanssa tulevaisuuden Helsinkiä, toteaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Tutkintoon voi hakeutua opiskelemaan 8.5.2024 alkaen joustavasti läpi vuoden. Tavoitteena on, että elokuussa aloittaisi noin 100 uutta opiskelijaa.

Toisen asteen yhteishaussa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on Stadin AO:ssa tarjolla vuonna 2025.

Ratkaisuja henkilöstön saatavuuteen

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuudessa on jo pitkään ollut haasteita niin pääkaupunkiseudulla kuin valtakunnallisestikin. Helsingin kaupunki on tehnyt erilaisia toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi. Sijaisjärjestelyjä on kehitetty ja pätevän henkilöstön osuutta halutaan yhä edelleen nostaa.

Varhaiskasvatus ja Stadin AO ovat yhteistyössä edistäneet henkilöstön saatavuutta oppisopimuskoulutuksen avulla. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sitovana tavoitteena vuonna 2023 oli nostaa varhaiskasvatuksen lastenhoitajan oppisopimuskoulutuksessa aloittaneiden määrää. Tavoitteena oli 20 prosentin kasvu, joka ylitettiin. 

– Oppisopimus tulee olemaan jatkossakin tärkeä koulutusmuoto kasvatus- ja ohjausalan tutkinnossa. Kun lastenohjaajaksi voi opiskella Stadin AO:ssa, niin oppisopimuskoulutuskin pystytään järjestämään nyt kokonaisuudessaan meillä, Stadin AO:n apulaisrehtori Sari Slöör kertoo.

Koulutus järjestetään Vallilassa

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintokoulutusta järjestetään Stadin AO:n Teollisuuskadun toimipaikassa Vallilassa.

Haussa noudatetaan SoRa-lainsäädäntöä. Sen avulla kartoitetaan, soveltuuko hakijan terveydentila ja toimintakyky koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä.

– Olemme iloisia, että saimme tämän tutkinnon Stadin AO:hon, ja toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki uudet opiskelijat, Järvenkallas sanoo.

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta nettisivuiltamme

Lisätiedot:

Sari Slöör, apulaisrehtori, puh. 09 310 64093
Johanna Aholainen, rehtori, puh. 09 310 72353

Uutiskirjeen uusimmat jutut: