Ilmoittaudu turvallisuuskoulutuksiin: Hetipurku, Mapa, uhkatilannemalli ja paloturvallisuus

04.09.2023

Uutisen kuva

Allaspalon sammutus koulutustilanteessa. Kuva: Pelastuslaitos

Opi tunnistamaan ja ehkäisemään riskejä sekä toimimaan tulipalotilanteessa pelastuslaitoksen kaskolaisille suunnatuissa henkilöstökoulutuksissa. 

Koulutus sisältää kahden tunnin webinaarin Teamsin kautta ja tunnin mittaiset alkusammutusharjoitukset, jotka järjestetään Haagan ja Mellunkylän pelastusasemilla. Ilmoittaudu Onni-koulutuskalenterissa, hakusanoina ”paloturvallisuus” ja ”alkusammutus”. Webinaarit pidetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  

Suosittelemme osallistumaan webinaariin ennen alkusammutusharjoitusta. Vaihtoehtoisesti voit opiskella teorian myös verkkokurssina Oppivassa. Kurssin nimi on ”Turvallisesti omalla työpaikalla: Paloturvallisuus”. 

Lisää tietoa turvallisuuskoulutuksista ja pelastuslaitoksen muista turvallisuusviestinnän palveluista saa pelastuslaitoksen verkkosivuilta. 

Hetipurku – työpaikan henkinen ensiapu 

Miten teidän työyhteisössänne hoidetaan henkinen ensiapu ja tunnekuormien purku? Hetipurku-koulutuksen tarjoama konkreettinen keskustelumalli tuo helpotusta arkeen.  

Hetipurku-koulutuksissa saat käyttökelpoisen keskustelurungon monenlaisten ei-toivottujen tilanteiden käsittelyyn. Se toimii, jos työkaveri on kokenut uhka- tai väkivaltatilanteen. Toisaalta mallista on ollut hyötyä myös muutostilanteiden aiheuttamaan ahdistukseen. Hetipurku toimii työkavereiden lisäksi myös oppilaiden, lasten tai huoltajienkin kanssa.  

Kaskossa on jo satoja koulutettuja hetipurkajia. Oletko sinä seuraava? Ilmoittaudu nopeasti. Syksyllä järjestään useampi ryhmä, joista yksi on kaksikielinen. 

Hae Onni-koulutuskalenterista hakusanalla: Hetipurku. 

MAPA-perusteet haasteellisen käyttäytymisen hallintaan 

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle järjestetään MAPA-koulutusta.  

Koulutuksessa opit  

  • kuinka tuet myönteistä käytöstä  
  • haastavien tilanteiden ennaltaehkäisystä  
  • miten ohjaat ja rajaat oppijaa turvallisesti.
     

Koulutustarjonnassa on myös ruotsinkielinen ryhmä.

Hae Onni-koulutuskalenterista hakusanalla: MAPA 

Uhkatilannemallin kertaus 2023 esihenkilöille 

Kasvatuksen ja koulutuksen esihenkilöille tarkoitetussa uhkatilannemallin kertauskoulutuksessa käydään läpi päivitetty uhkatilannemalli ja ohjekortit. Uhkatilannemalli ohjeistaa, miten varaudutaan tai toimitaan vakavan väkivallan uhatessa. 

Webinaaria Teamsissa: Perjantai 24.11.2023 klo 8:30-10:00. 

Ilmoittaudu mukaan Onni-koulutuskalenterissa hakusanana ”uhkatilanne”.  

On tärkeää, että toimintaa paikan päällä toimipisteissä johtavat esihenkilöt. Erityisesti uudet esihenkilöt osallistuvat koulutukseen. 

Lisätiedot

Onni-koulutuskalenteri onni.hel.fi

Ilmoittautumisiin liittyvät kysymykset: kasko.koulutus@hel.fi 

Onni-järjestelmätuki: onni.tuki@hel.fi