Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastukset jatkuvat kouluissa

22.08.2023

Uutisen kuva

Kuva: Maija Astikainen

Harrastamisen Suomen malli tarjoaa maksuttomia harrastuksia 3.–9. luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa. Lukuvuoden 2023–2024 toiminta alkaa 4. syyskuuta ja jatkuu kevääseen asti. Harrastusryhmien tiedot löytyvät koulujen verkkosivuilta. Koulupäivän yhteydessä järjestettävästä maksuttomasta harrastamisesta on tullut pysyvä toimintamalli Helsingissä.

Lasten ja nuorten toiveisiin perustuvat harrastukset toteutetaan koulupäivän jälkeen ennen klo 17 koulujen tiloissa tai lähiympäristössä.

Parkouria, sirkusta, elokuvia ja kuvataiteita

Harrastusvalikoimaan kuuluu yli 30 erityyppistä harrastusta, joista oppilaat voivat valita itselleen mieluista tekemistä iltapäiviin. Jokaiselta koululta löytyy liikunta-, kulttuuri- sekä digi- tai muita harrastuksia. Valita voi esimerkiksi jonkun seuraavista harrastuksista: parkour, koripallo, futsal, tanssi, kuntosali, kiipeily, cheerleading, uinti, sirkus, elokuva, teatteri, kuvataide, kielet, historia, yrittäjyys, ohjelmointi, pelisuunnittelu, e-urheilu, ruuanlaitto ja eläinharrastus. Oppilaat voivat osallistua myös muihin kuin oman koulun harrastusryhmiin.

Harrastusryhmien tiedot löytyvät Kerhot ja harrastukset koulussamme -otsikon alta koulujen kotisivuilta sekä osoitteesta nuorten.hel.fi/suomenmalli. Harrastuksiin ilmoittaudutaan suoraan toiminnan järjestäjille, joita voivat olla esimerkiksi urheiluseurat, taidekoulut ja järjestöt. Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Harrastamisen Suomen mallin ansiosta uuden harrastuksen aloittaminen on helppoa ja kaikille mahdollista. Mukava yhdessä tekeminen vapaa-ajalla ja mahdollisuus kokeilla uusia asioita tukevat oppilaiden koulussa viihtymistä ja oppimista. Välitetään yhdessä viestiä maksuttomista harrastusmahdollisuuksista ja rohkaistaan lapsia ja nuoria mukaan harrastamaan!

Lisätietoa

Tiedot harrastusryhmistä koulujen kotisivuilla
Harrastamisen Suomen malli Nuorten Helsinki-sivustolla

Projektipäällikkö Irma Sippola
Puh. 041 5121795, irma.sippola@hel.fi

Projektikoordinaattorit:
Susan Demirtas (itä, kaakko, pohjoinen)
Puh. 040 682 6599, susan.demirtas@hel.fi
Pinja Rosenberg (etelä, keskinen, koillinen)
Puh. 040 682 6870, pinja.rosenberg@hel.fi
Hanna-Maija Rämä (länsi, ruotsinkieliset koulut)
Puh. 040 835 8200, hanna-maija.rama@hel.fi