Epassin edut ovat nyt käytettävissäsi – uutena tulokkaana lounasetu

14.02.2024

Uutisen kuva

Kuva: Juho Kuva / Helsingin kaupunki

Tutut liikunta- ja kulttuurietu sekä työmatkaetu ovat käytössämme myös tänä vuonna. Lisäksi Epassissa on lounasetu, joka mahdollistaa työnantajan lounasedun käytön laajasti erilaisissa ruokapaikoissa. Epassi-sovelluksesta löydät tiedon, missä kaikkialla se on hyödynnettävissäsi. Lounasedun saaminen edellyttää, että olet ladannut Epassi-tilillesi OmaRaha-saldoa lounaan maksamiseen.  

Valvonta-ateriapäivinä ei Epassin lounasetua

Epassin lounasetu koskee työpäiviä, jolloin olet oikeutettu lounaaseen eikä käytössäsi ole muuta lounasetua, kuten valvonta-ateriaa. Valvonta-ateria on käytössä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa sovituilla henkilöstöryhmillä. Jokainen työntekijä on siis oikeutettu yhteen lounasetuun per työpäivä. Epassi on käytössäsi työpäivän aikana, mikäli et syö valvonta-ateriaa.

Toimintamalli valvonta-ateriassa säilyy ennallaan. Esihenkilö merkitsee tiedot säännöllisistä valvonta-aterioista työsopimuksen tietoihin Sarastiassa. Epäsäännölliset valvonta-ateriat työntekijä ilmoittaa itse Sarastiaan, jossa esihenkilö hyväksyy ne. Esihenkilö voi myös tehdä epäsäännöllisten valvonta-aterioiden kirjaukset työntekijän puolesta. Säännölliset valvonta-ateriat ovat käytössä pääasiassa varhaiskasvatuksessa ja epäsäännölliset lähinnä perusopetuksessa.

Jos sinulla on käytössäsi säännöllinen valvonta-ateria, mutta et jonain päivänä hyödynnä sitä, voit tehdä valvonta-ateriaan vähennyksen Sarastian Kirjaamossa.  Tarkemmat ohjeet valvonta-aterioiden kirjaamiseen löytyvät intrasta. Ohjeet valvonta-ateriakirjaamiseen ovat erikseen KVTES ja OVTES.

Valvonta-ateriat siirtyvät Epassiin myöhemmin vuoden 2024 aikana. Asiasta tiedotetaan, kun tilanne muuttuu.  

Kysyttävää Epassi-edusta?

Lisätietoja, ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät intran sisältösivuilta. Jos sinulla tulee jotain kysyttävää, tutustuthan alla oleviin sivuihin ja otat tarvittaessa yhteyttä sivuilla mainittuihin yhteydenottokanaviin:

Lounasetu
Liikunta- ja kulttuurietu
Työmatkaetu