Eläkkeelle jääneet päiväkodin ammattilaiset pitävät yhteyttä vuosikausien jälkeen

14.06.2023

Uutisen kuva

Kuva: Laura Oja

– Onpa ihana nähdä, sinähän olet vielä täällä! Eläkkeellä olevat Tellu Markkanen ja Marjatta Lehtinen ovat tulleet entiselle työpaikalleen Tahvonlahden päiväkotiin.

Päiväkodin läpi kulkiessaan heitä vastaan tulee tuttuja työkavereita. Halaukset ovat lämpimiä ja pitkiä, silmät ovat kostua.

Kaksikko on yhtä hymyä, kun he silmäilevät esillä olevia lasten töitä. Tyhjät wc-paperihylsyt näyttävät pitävän pintansa askartelun idea-aittana vuosikymmenestä toiseen. Tällä kertaa niistä on tehty valloittavia ampiaisia.

Markkanen ja Lehtinen jäivät eläkkeelle 15 vuotta sitten, mutta he pitävät edelleen yhteyttä työkavereihinsa, tahvoihin. Kumpikin teki noin 40 vuoden työuran varhaiskasvatuksessa.

He opiskelivat samaan aikaan ja istuivat kursseilla vierekkäin. Työ vei välillä eri päiväkoteihin, mutta kumpikin jäi eläkkeelle Tahvonlahden päiväkodista.

Markkanen oli perustamassa päiväkotia vuonna 1974 ja toimi opettajana. Lehtinen oli eläkkeelle jäädessään päiväkodin johtaja.

Tahvonlahden nykyinen johtaja Eija Wacker kutsui heidät visiitille päiväkotiin. Hän oli kuullut kaksikon ja muiden vanhojen tahvojen hauskoja muisteluja juhlissa, jotka järjestettiin päiväkodin 49 vuoden kunniaksi.

Synttärit ehdittiin juhlia nykyisessä rakennuksessa, sillä elokuussa toiminta siirtyy kokonaan uuteen rakennukseen naapuritontille. Samaan rakennukseen tulee myös tilat alakoululle.

Wacker toivoo, että uusiin tiloihin saadaan vietyä muuton mukana hyvä henki ja yhdessä tekemisen meininki. Uusi alku on iso mahdollisuus.

Lue koko uutinen verkkosivuillamme